Ga terug.Het natuurboek voor kinderen

dsnatuurboekkinderen   € 11.95

Een (bijna) compleet 'natuurboek' met allerlei wetenswaardigheden en praktische tips voor de jonge natuuronderzoeker. Als je een natuurgebied intrekt, heb je wat aan informatie over kaartlezen, de weersvoorspelling en het zelf maken van handzame zaken zoals een kompas, een barometer en een onderwaterkijker of een 'schuilhut'.
Bekijk de Tranen van Laurentius, volg de dieresporen, voorspel het weer, pluis een uilebal uit of maak een vleermuishuis. Zoek je kompas in de nacht, bestudeer vliegende spinnen, kijk eens onder water, trek er in de nacht op uit.


 Vervolgens worden de flora en de fauna van de verschillende biotopen (leefomgevingen) behandeld, zoals het bos, het weiland en het strand. De informatie, verdeeld over vijf hoofdstukken, is onderhoudend geschreven, de duidelijke tekst is kolomsgewijze afgedrukt. De prachtige tekeningen in kleur varieren in grootte en zijn talrijk, gedetailleerd en natuurgetrouw. Het boek ziet er aantrekkelijk uit en is een heerlijk lees- en kijkboek; ook in schoolverband goed te gebruiken. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgeverij Ploegsma
Uitgave: gebonden
84 pagina's
Auteur: Bas van Lier, illustraties: Henk Kneepens
Uitgegeven in samenwerking met Vereniging Naruurmonumenten en Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie.


Groep: (Prenten)Boeken